Competitie spelen bij OTV

Competitie spelen bij OTV

Nederland heeft één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Het doel van OTV is om meer mensen met meer plezier te laten tennissen. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport, want competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team op de baan, jezelf verder ontwikkelen door veel wedstrijden te spelen en naast de baan biedt de competitie ook nog heel veel gezelligheid. Je bent hier bij OTV aan het juiste adres!

Competitieaanbod

Iedereen die lid is van een van de bij de KNLTB aangesloten verenigingen kan competitie spelen. De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd. Er wordt gespeeld op regionaal en landelijk niveau op bijna iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij jouw behoeftes en wensen.

Bij OTV kunnen de volgende KNLTB competities gespeeld worden:

• Voorjaar dinsdagochtend dames

• Voorjaar/najaar vrijdagavond

• Voorjaar/najaar zaterdag gemengd

• Voorjaar/najaar zaterdag heren

• Voorjaar/najaar zaterdag dames

• Voorjaar/najaar zondag senioren

• Voorjaar woensdagavond

• Voorjaar/najaar 8&9 Competitie Donderdag en Zondag

• Padel voorjaar en najaar (zie pagina Competitie padel)

Jeugd Voor de jeugd t/m 12 jaar biedt OTV het Tenniskidsprogramma aan. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden.

De Tenniskids competitie bestaat uit de Kia World Tour (Rood & Oranje) en de Groene competitie.  Voor de jeugd, categorie geel zijn er drie leeftijdscategorieën waarin er competitie gespeeld kan worden, namelijk t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Deze competitiesoorten worden aangeboden in de samenstellingen: Meisjes, Jongens en Gemengd. 

Ledenpas Als lid van OTV ontvang je elk jaar je KNLTB-ledenpas, die je elke competitiedag bij je moet hebben. Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je vaak nog deelnemen aan de competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen. Kloppen je gegevens op je ledenpas niet of ben je je ledenpas kwijt? Geef dit dan door aan de ledenadministratie van OTV. Ook kan de ledenadministratie een nieuwe pas voor je aanvragen bij de KNLTB.

 

8 & 9 Tennis; dubbel zo leuk!

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen maar denk je dat competitie geen optie voor je is? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou! Bij 8&9 Tennis speel je alleen dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis Dubbel Zo Leuk!  

In 8 & 9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Voordelen 8&9 Tennis: Alleen voor speelsterkte 8 en 9. Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte; Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD) want 8&9 Tennis is Dubbel Zo Leuk! Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn. Je speelt de wedstrijden volgens het compact principe. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set).

De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei, de Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september en oktober. Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag.

Klik hier voor de speeldagen.

Je speelt op donderdag of op zondagmiddag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Een van deze twee dagen moet vast lukken! Doe ook mee met 8 & 9 Tennis! Is 8 & 9 Tennis ook iets voor jou? Check bij de technische commissie van OTV of je mee kunt doen aan 8&9 Tennis! [email protected]    

Najaarscompetitie

De Najaarscompetitie start ieder jaar begin september en loopt tot en met eind oktober. De Najaarscompetitie wordt steeds populairder, want er worden steeds meer teams ingeschreven. OTV neemt dit najaar met maar liefst 35 jeugd/senioren teams deel aan de najaarscompetitie!!

De Najaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen.

Op vrijdagavond, zaterdag en zondag (senioren) spelen we alle dubbelpartijen "Verkort". Dit betekent: een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set.

Uitgebreide uitleg over verkort spelen kun je vinden op de website van de KNLTB door hier te klikken.