Voorjaarscompetitie KNLTB 2020

 

Informatie KNLTB voorjaarscompetitie 2020                                                 

Er zal op elk deelnemend team beroep worden gedaan om de 7 competitiedagen in goede banen te leiden. Dit houdt in dat elk team een afgevaardigde aanmeldt op het inschrijfformulier. Zij/hij is één keer gedurende de competitie een dagdeel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het park. Het is wenselijk dat dit teamlid de VCL-cursus gevolgd heeft of gaat volgen.                                                         

Denk hierbij aan het ontvangen van gasten, letten op baanbezetting en baanschema en beschikbaar zijn voor vragen. Dit in samenspraak met de VCL.

Competitiereglement                                                                                         

Het competitiereglement is te vinden via deze link. 

Kosten voor deelname                                                                                         

De KNLTB competitiebijdrage (nog niet bekend, vorig jaar: € 38),  de organisatiekosten OTV en de kosten voor competitieballen vormen samen het bedrag van de competitiekosten per team. 

Boetes

Alle boetes (o.a. voor het terugtrekken van een team, te laat invoeren stand, het niet spelen van een wedstrijd) die worden opgelegd door de KNLTB worden doorbelast aan het team. Als een reeds ingeschreven team zich na 1 februari 2020 terugtrekt, is de KNLTB helaas genoodzaakt een boete op te leggen van € 115. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van € 225. 

Verplaatsen en uitval van wedstrijden

Thuiswedstrijden kunnen niet verplaatst worden naar een andere datum. De captain dient op elke wedstrijddag, inclusief de inhaaldagen, een team op te kunnen stellen. Bij uitval door onbespeelbare banen worden de wedstrijden automatisch verplaatst naar de eerst beschikbare inhaaldag. 

VCL en coördinatie wedstrijden

Eén van de teamleden is beschikbaar om een wedstrijddag/-avond te coördineren, bijvoorbeeld het ontvangen van gasten, letten op baanbezetting en baanschema, beschikbaar zijn voor vragen. Het is wenselijk dat dit teamlid de VCL-cursus gevolgd heeft of gaat volgen.  

Captains WhatsApp-groep

Het mobiele nummer van de captain wordt toegevoegd aan de captains WhatsApp-groep. 

Loting

De loting bij een overcapaciteit, zou plaats vinden op 23 december om 19.00 uur in ons clubbuis in aanwezigheid van belangstellenden, maar bleek niet nodig te zijn.

Speeldata voorjaarscompetitie

Beschikbare banen en maximum aantal teams, zie bijlage

Beschikbare banen en maximaal aantal teams.docx