Van het bestuur

13 juli 2023


13 juli 2023

Nieuwsbrief

Zo vlak voor de zomervakantie nog een paar berichten!

 • Gebruik uw toeter niet als roeper! 

Dat kregen we te horen op de buurtborrel van 16 juni jongstleden. Denk aan de buren van ons park als je ‘s avonds laat weggaat. Napraten op het terras, niet bij de fietsenrekken/op straat, zeker niet toeteren!

Bedenk ook dat de Talsmalaan een 30 kilometer zone is.  Gebruik de parkeervakken. Niet parkeren aan de kant van de huizen. Als het vol is: op loopafstand is een prima parkeerplek bij de Pietersberg. 

 • Eerlijk afhangen! 

We zien de laatste tijd nogal eens mensen creatief afhangen om langer achter elkaar te kunnen spelen en helaas ook om met mensen te spelen die geen lid zijn. De trucjes zullen we niet verklappen. Mogelijk kent niet iedereen de regels voor afhangen en introducees, die staan op de website: regels voor het afhangen afhangreglement en regels voor introducees O.T.V. (otv-oosterbeek.nl) 

Je mag iemand drie keer introduceren voor 5 euro per keer per introducee. Netjes melden en afrekenen in het clubhuis.  

Ook huren kan in daluren, bij Arjen of via meet&play KNLTB Meet & Play | Makkelijk en snel tennissen of padellen bij jou in de buurt (meetandplay.nl) 

OTV is een vriendelijke en gezellige vereniging. Creatief afhangen hoort daar op geen enkele wijze bij! Let op: in het afhangsysteem is goed zien welke leden creatief afhangen.  

Dwing ons niet bij herhaald onreglementair gebruik van banen/ spelen met mensen die geen lid zijn (en niet netjes zijn geïntroduceerd) artikel 9 van de statuten (straffen) af te stoffen! O.T.V. (otv-oosterbeek.nl):

 • Zomersluiting

Van maandag 24 juli tot en met dinsdag 15 augustus – de stille periode is het clubhuis vanwege vakantie van Arjen en Cheron gesloten.

De benedenbanen zijn in die periode niet bespeelbaar. Ze hebben vanwege onderhoud rust nodig. De blauwe banen zijn in die periode afgesloten vanwege risico van vandalisme (we zijn bezig met een slot op afstand). 

De boven- en de padelbanen zijn wel af te hangen. De verlichting van de bovenbanen vanaf 21.00 wordt geregeld. Bij de padelbanen kunnen spelers de lampen zelf aan en uit zetten. 

In de week vanaf 1 aug wordt de ‘nieuwe kooi’ overigens vervangen en is er dus 1 kooi beschikbaar. Toiletten zijn bereikbaar, de timer op de zijdeur werkt weer (met dank aan Nico Landsman) 

 • Terugblik Spreng Open 

Wat een mooi toernooi! Meestal met prachtig weer, maar ook een regendag. Gelukkig kon op donderdagavond uitgeweken worden naar de hal van Molenbeke in Arnhem. Op de hogere niveaus was de bezetting wat klein, maar konden we wel mooie wedstrijden bekijken. Veel betrekkelijk nieuwe leden deden mee. Ieder op zijn niveau boekt progressie door mee te doen.  

Bijzonder was de herendubbel van Steven Bannink en Robin Ammerlaan, waarmee nog eens duidelijk werd dat wheeltennis bijzonder attractief is en kan samengaan met ‘gewoon’ tennis.  

Een genot was het te zien hoe het team van Jeep (Madelon, Irene, Judith en Martijn) bij alle prijsuitreikingen swingend aan kwam lopen. Soepel in de heupen hoor!

Als afsluiting een gezellige BBQ, goed verzorgd door Score2.  

 

Volgend jaar willen we ook eens kijken of we een volwaardig vegetarisch alternatief kunnen aanbieden voor wie dat wil! 

Speciale dank aan Oosterbeekse sponsoren van de loterij:  

Wijnhandel Wijdeveld, Bakker Hilvers, Boekhandel Meijers & Siegers, Bloemenzaak Fiori, Buurvrouw & Buurvrouw kinderspeelgoed, Puur Koffie, Wereld Winkel, Douze lekkernijen en brood, restaurant Barbizon, restaurant Bei Mutti, restaurant De Oude Herberg, delicatessen Gusto, restaurant en ijswinkel Fratelli, Tennisstore, bloemist De Blommerie, café Het Pumpke, restaurant Lets, Bakkerij Jantien Timmer, groente en fruit speciaalzaak Van de Weerd, kaaswinkel De Proosdij, café De Zalmen

 • Terugblik jeugdkamp/ Mini Maxi toernooi  

In het weekeinde van 1-2 juli vond het jaarlijkse OTV jeugdkamp voor kinderen van 6 t/m 12 jaar weer plaats. Op park Hartenstein verrees een kampement met caravan en houtoven/ vuurkorf. Regen op zaterdag mocht de pret niet drukken, gelukkig werd het in de loop van de dag weer droog. Dank aan het team van Laura, Arita, Liesbeth, Cas, Noami en Allard (HOT).   

Op 8 juli vond vervolgens het mini-maxi toernooi plaats, met BBQ na. Spelplezier voor jong en oud. “Goed zo mam” en ‘Neee pa …” waren veelvuldig te horen. Wat een swing hebben jonge spelers al. Jaloers makend.

Hilarisch het rondje rond het net, waarbij de laatsten in de drukkende hitte steeds harder moesten lopen.   

Ook hier weer geholpen door gulle sponsoren Tennisstore, Meijers& Siegers en Schäfer Shop

 • Clubtenue voor competitieteams (jeugd en senioren) 

De jeugd heeft inmiddels weer een mooie nieuw clubtenue, dankzij sponsoring van Top Sleep en Tennis Store.  In OTV groen met logo. Renée Korevaar van de jeugdcommissie is er druk mee geweest. 

Competitie teams van senioren kunnen desgewenst ook shirts en/ of hoodies bestellen bij Tennisstore:

  • OTV shirt met logo 29,99 euro
  • OTV hoodie met logo 39,99 euro
  • Combi 65,00 euro

Voorbeelden hangen in het clubhuis. 

 • Najaarscompetitie 

In het najaar spelen 42 teams plus een aantal ROOD/ ORANJE jeugdteams competitie.          

Leuk om te melden is dat er vanuit onze eigen jeugd een senioren heren team is opgericht!

De najaarscompetitie start op zondag 10 september voor de rood / oranje jeugd en op donderdag 14 september voor de senioren en oudere jeugd.  

 •  OTV Open Jeugd Toernooi 2023 in combinatie met HoT begeleidingsweek 

Van 17 t/m 21 juli is er het OTV Open Jeugd Toernooi. Dit wordt samen met de House of Tennis begeleidingsweek en kamp georganiseerd, deze begeleiding is voor de tennistalenten die naast hun clubtraining ook regio en/of KNLTB Instroom training hebben. Er zullen deze week zo’n 400 wedstrijden worden gespeeld op gravel. Voor recreanten zijn de blauwe banen beschikbaar en daar waar mogelijk worden na 20:00 uur beschikbare gravel banen vrijgegeven.

 •  OTV Junioren Tour Brons 2023 

Dit toernooiweekend zal op vrijdagmiddag 21 juli starten en eindigen op 23 juli. Het JRT Brons is 1 van de nationale ranking toernooien waar de jeugd speelt om de Nederlandse Jeugd ranglijst. Deze bestaat uit ongeveer 1000 spelers in de categorieën t/m 12, 14 en 16 jaar. Leuk weetje: Er zijn ongeveer 100.000 jeugdspelers en dit zijn de Griekspoors, Rijthovens en Bertens van de toekomst, dus kom zeker even langs om dit te aanschouwen! Ook hier geldt minder baancapaciteit zoals beschreven bij het OTV Open Jeugd.

14 juni 2023

...over de staat van de gravelbanen

 

Bijzonder voor onze vereniging is dat we ook met gravelbanen het hele jaar door kunnen tennissen. Tenzij opdooi of zoals begin van dit jaar langdurige regenval dat belemmeren.

Na de winter zijn de benedenbanen altijd toe aan groot onderhoud – eigenlijk zouden ze in verband daarmee ongeveer twee weken niet bespeelbaar zijn. Maar, de interne WinterCompetitie liep nog door (het was eindelijk een beetje droger weer) en de KNLTB VoorjaarsCompetitie begon al bijna. Er is toen gekozen voor een korte periode van onderhoud en dus voor snelle bespeelbaarheid.

Daarna is het vervolg op het onderhoud bemoeilijkt door de langdurige droogte. Bij dit type gravelbanen moet nieuw aangebracht gravel met (veel) vocht inklinken (walsen heeft geen zin). Bij kortdurende regen spoelt nieuw aangebracht gravel weg. Met droge wind waait het weg. Kortom: lastige, opnieuw vrij extreme omstandigheden.

 

Arjen en Cheron doen er alles aan om de banen zo goed mogelijk te hebben, zeker nu in aanloop naar de Spreng Open. Het zijn altijd moeilijke keuzes, toen we voor kortdurend onderhoud en dus snelle bespeelbaarheid kozen, konden we niet weten dat we zo’n lange droge periode ingingen. 

Al met al hebben we een prachtige periode achter de rug, met mooie tennis- en padelavonden, waarop veel leden training hebben van fantastische trainers en/of competitie spelen. Hierbij hebben we nu profijt van de blauwe banen waardoor er meer ruimte is voor vrij spelen.

 

Kom dat vieren op de Fiesta van 24 juni (slotfeest Spreng Open en competitie, voor alle leden).

 

Namens het bestuur en Arjen/Cheron, Jan Drentje, voorzitter OTV

 

10 mei 2023

...over ons mooie park, circulaire ballen en de Spaanse editie van Spreng Open!

Onderhoud van ons park heeft onze voortdurende aandacht. Daarover willen we graag een paar dingen delen:

 • Helaas is er de afgelopen tijd een paar keer sprake geweest van vandalisme op de blauwe banen. De laatste keer door een groep bikers – die allemaal keurig op beeld staan van de door Martijn Lamers aangebrachte camera. Er is aangifte bij de politie gedaan en inmiddels vinden er gesprekken plaats met een aantal van hen (en hun ouders).

  Om verkeerd gebruik van de blauwe banen te voorkomen is het hekwerk aan de zijkanten nu ook op 3 meter hoogte gebracht. De toegangsdeuren gaan op slot. Als je hebt afgehangen, moet je een sleutel halen bij Arjen of Cheron.

  Niet leuk, we hadden het graag anders gezien, maar de banen zijn geen speelterrein of plek om ongein uit te halen.

 • Er is een inbraak geweest in de houten loods op het achter terrein. Onder andere een bladblazer is meegenomen. We zullen het cameratoezicht uitbreiden.

 • Binnenkort wordt door Hooijer het straatwerk bij de bovenbanen zo aangepast dat de afwatering richting de putten loopt. Het beschadigde talud wordt hersteld. Dit is een relatief goedkopen oplossing. Mocht deze maatregel toch onvoldoende zijn, dan moeten we grindputten laten aanbrengen.

 • De beregeningsinstallatie krijgt nieuwe software die het mogelijk maakt om de beregening beter aan te passen aan de weersomstandigheden. Eigenlijk moet er op termijn een nieuw flexibel systeem komen dat het mogelijk maakt om de delen van de baan die in de schaduw liggen korter te beregenen dan de delen die volop zon krijgen. Dat is een dure investering die het beste kan worden gecombineerd met groot onderhoud van de benedenbanen (revisie). Daarin is nog niet voorzien.

 • In de zomervakantie wordt de nieuwe padelkooi ... opnieuw geplaatst. Er waren dingen fout gegaan bij de maatvoering van de ruiten en de montage daarvan. Ook de coating vertoonde gebreken. Gelukkig werkt de leverancier goed mee en heeft deze besloten om de kooi in zijn geheel te vervangen.

 • Met Maarten Kruitwagen ben ik het dak op geweest op een noodreparatie te doen. We kwamen er al snel achter dat de conditie van het dak slechter is dan gedacht. Een nieuw dak kost al snel 30.000 euro. We gaan nu offertes aanvragen en kijken hoe we deze uitgave kunnen ‘dekken’.

 • De houten buitenbanken zijn aan onderhoud toe. Mail mij even als je een middag mee wilt helpen schuren en lakken [email protected]

 • We hebben allemaal kunnen zien dat de plantenbakken er weer mooi bij staan. Dank aan onder anderen Kitty en Arjen.

 • Het inzamelen van ballen voor hergebruik door Renewaball verloopt voorspoedig. Een aantal leden heeft gevraagd om verkoop van deze circulaire ballen in het clubhuis. Binnenkort kun je deze ballen (Tennis 3-koker € 12,25) op de club kopen. De marge van 15% gebruiken we voor de dekking van de kosten voor het ophalen van de ballencontainer.
    
 • Speciale aandacht voor de nieuwe editie van Spreng Open 2023. Speel op je eigen niveau (minder of meer gevorderd, maakt niet uit!) tegen spelers van OTV en van andere clubs – Spaanse sferen beloven mooie zomeravonden!

OTV Spreng Open 2023 | MijnKNLTB (toernooi.nl)

 page2image39212112

Met vriendelijke groet, Namens het bestuur, Jan Drentje (voorzitter)

 

5 december 2022

Complimenten en woorden van dank

Afgelopen maandag 28-11-2022 vond een goed bezocht ALV plaats. Therese Borghuis trad af als voorzitter. We zijn haar veel dank verschuldigd. Ze werd voorzitter in de moeilijke corona periode, voortdurend nadenken over wat we/niet mogelijk was met als resultaat dat tennis vrijwel steeds door kon gaan. Wijziging statuten, aanleg nieuwe banen en 2e padelkooi: er kwam veel bij kijken! Meehelpen met het schilderen van het clubhuis, gras zaaien bij de nieuwe banen, Therese was niets te veel. 

De afgelopen tijd is met een aantal leden gesproken over opvolging van Therese. Tot nu toe heeft dat niet geleid tot een kandidatuur. Met goedvinden van de vergadering ben ik benoemd tot voorzitter a.i. Vanwege de wettelijk vereiste functiescheiding kan ik daardoor nu geen penningmeester meer zijn. Adry Mulder is bereid om tijdelijk (weer) als penningmeester in het bestuur plaats te nemen, waarvoor hulde! Graag gaan we de komende tijd met je in gesprek als je de mooie voorzittershamer ter hand wilt nemen.

Adry werd bovendien uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Achter de schermen voert hij namelijk de boekhouding uit. Dat was in dit jaar van aanleg nieuwe banen veel werk. Aanvragen subsidies, lening en alles wat daarmee samenhangt. We hebben alle deadlines gehaald waardoor de banen precies voor het begin van de najaarscompetitie met verlichting in gebruik genomen konden worden.

De opening van de blauwe banen was gepland op de laatste zaterdag van de clubkampioenschappen. Door hevige regenval viel dit letterlijk in het water. Omdat dit soort regenbuien vaker voorkomt vanwege de klimaatverandering, moet er iets gedaan worden aan de afwatering vanaf de bovenbanen. Dat is helaas niet eenvoudig en goedkoop op te lossen …

pastedGraphic.png   pastedGraphic_1.png pastedGraphic_2.png

Voor de opening van de nieuwe banen hadden we erelid Jose Broekhuysen gevraagd om samen met het jongste lid een balletje over te slaan. Zij had een mooie toespraak voorbereid die we jullie niet willen onthouden. De toegevoegde drone foto’s zijn voor ons gemaakt door Frank Versteegh, hartelijk dank daarvoor! De toespraak van José is meteen een minilesje OTV geschiedenis. Even stil staan bij dit rijke verleden en op de foto’s nog eens te kunnen zien op wat voor prachtig park we mogen tennissen,

Namens het bestuur,

Jan Drentje

 

pastedGraphic_3.png

(HER)opening “oude” geheel vernieuwde  tennisbanen 2022

Mijn herinneringen  uit het OTV verleden van 63 jaar.

 Ja, nieuwe banen zijn het voor de meesten van jullie, maar voor mij zijn het de oude OTV 1,2 en 3 banen, die nu een nieuw leven hebben gekregen. 

Met de aanleg van tennisbanen op Hartenstein 1935/1936 door de gemeente werden deze drie banen door de opgerichte Oosterbeekse Tennisvereniging in 1936 gehuurd.  Met een klein gebouwtje als clubhuisje, primitief, maar toch, omkleden en douchen kon; rechts mannen en links vrouwen met in ieder douchehokje een geiser. Achteraf best gevaarlijk, dat ding deed het ook vaak niet.  Ik heb dat gebouwtje vaak geschilderd.  

pastedGraphic_4.png

(Foto 1937)

Onderhoud banen – slepen door een aangestelde ambtenaar, afbreken en opbouwen-  allemaal werk voor de gemeente!

Tennis was toen nog uitsluitend een zomersport, met verplichte witte kleding.  Verlichting bestond niet, omdat de banen omringd waren door hoge bomen, was het altijd vroeg donker. De kleedkamers gingen dan op slot. Rond half oktober geen tennis meer!

pastedGraphic_5.png

Het ledenaantal nam gestaag toe en er werden 2 banen (nu bovenbanen) bij gehuurd. De gemeente hield altijd 2 banen aan voor verhuur o.a. voor hotel de Bilderberg.

Later huurde OTV alle drie de bovenbanen.

Tot 1976 zijn deze drie banen altijd OTV banen gebleven. Ingehuurde trainers gaven hier ook tennislessen.  

Daarna  kreeg OTV een heel nieuw complex.

pastedGraphic_6.png

Ik vind het heel leuk, nee bijzonder, dat deze banen op park Hartenstein weer ‘uit de lava’ zijn herrezen. Een beetje nostalgisch toch voor mij… zonder gravel maar met een onderhoudsvrije toplaag.

Het kan niet anders dan dat er heel hard gewerkt is om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Hulde daarvoor!!!

Ik wens OTV veel plezier met deze geweldige uitbreiding. Uitwijken naar een ander park behoort nu tot het verleden.

pastedGraphic_7.png

Gefeliciteerd!!!

 Jose Broekhuysen

pastedGraphic_8.png

pastedGraphic_9.png

Nieuwscategorieën