Nieuwsbrief mei 2024

13 mei 2024


Sportplezier
Zodra het weer het toelaat, stroomt ons mooie tennis- en padelpark meteen weer vol. Om een potje te spelen, te lessen en/of mee te doen aan de competitie. Ook in de ochtend zijn de banen vaak druk bezet. Wat een sportplezier. En wat een gezelligheid!
Op woensdagmiddag zijn er op de blauwe banen regiotrainingen voor de jeugd. Wandel er eens langs. Jong talent!

 

Onderhoud banen

Recent is groot onderhoud gepleegd aan zowel de tennis- als de padelbanen. De mat onder de bovenbanen is schoongemaakt wat de doorlaatbaarheid sterk ten goede is gekomen. Hierdoor kunnen we na een bui snel de weer op. Het zijn nu (bijna) all weather banen …
Ook is een ander soort gravel opgebracht: minder gevoelig voor vergruizing, De laag is nu nog dun.
Dat is in verband met opdooi in de winter het beste. Binnenkort komt er meer gravel op de banen.
Het onderhoud van de beneden banen is nog niet voltooid. Eind mei wordt de klus afgemaakt.

Op de blauwe banen was er na de moesson periode in het najaar alg aanslag ontstaan. Het was even zoeken naar de juiste manier van reinigen, maar nu blinken ze weer zomers blauw. Verzoek blijft: schoenen goed vegen voor de banen te betreden.

Ook de padelbanen zijn onder handen genomen.

De rubbers van kooi 1 zijn vervangen. De ramen van kooi 2 zijn opnieuw gemonteerd. De grasmat van beide padelbanen zijn grondig gereinigd. Dit vraagt jaarlijks een onderhoudsbeurt. Verder hebben we de verlichting vervangen door een nieuwe generatie ledlampen. Lager stroomverbruik en veel minder strooilicht. 

Padel en geluid

Zoals bekend zijn de normen voor geluidsoverlast van padelbanen onlangs aangescherpt. Toen OTV in 2017 een omgevingsvergunning aanvroeg en kreeg, speelde dit nog niet. Geluid van tennis en padel werden gelijk geacht. We hebben gelukkig niet te maken met klachten van buurtbewoners, maar het is wel de bedoeling dat we op termijn voldoen aan de nieuwe regelgeving. Hierover zijn we met de gemeente in goed gesprek.

Tijdens de voorjaars ALV hebben we toestemming gevraagd om voorbereidingen te treffen voor akoestische maatregelen. Dat kost een slordige 70.000 euro. Een mooie oplossing zijn kokoswanden met begroeiing:
De schermen komen aan de zijkant van de kooi bij de ingang en aan de achterzijde van beide kooien, 4.5 meter hoog. Vanaf de straat zullen de schermen nauwelijks te zien zijn. De schermen dempen het geluid ook voor de spelers.

Zodra de we financiële dekking rond hebben, leggen we dit voor aan de ALV.

Derde padelbaan
Als bestuur hebben we in samenspraak met een aantal padellers onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om een derde padelbaan aan te leggen. Vanwege de geluidsproblematiek zal dit op ons park altijd gepaard moeten gaan met akoestische maatregelen. Aan de kant van de ingang van het park is wel ruimte, maar dat is veel te dicht op de huizen aan de Talsmalaan. Aan de zijkant bij de tweede padelbaan is ook ruimte, maar dan moet het terrein flink worden aangepast (nu is er een talud, met route voor onderhoud). De kosten daarvan zijn door de firma Hooijer begroot op circa 75.000 euro. In combinatie met akoestische maatregelen komt de extra kooi dan al snel op 165.000 euro. Dat is echt te duur.

Het inruilen van tennisbanen voor padelkooien is vooralsnog op onze vereniging niet aan de orde aangezien we geen krimp zien van het aantal tennissers. In dit verband krijgen we soms vragen over de blauwe banen. Die doen prima waarvoor ze zijn aangelegd: op piekuren de mogelijkheden om vrij te spelen te vergroten. Nu een of twee banen inruilen voor padel is een mogelijkheid maar een forse desinvestering. Komt bij dat de ondergrond niet voor padel geschikt is. Het sportasfalt zou verwijderd moeten worden. Duur grondwerk dus. Zolang er geen terugloop is van het aantal tennissers is dit soort oplossingen niet aan de orde.

Piekuren

Om de huidige piekbelasting tijdens voor de doordeweekse avonden op de padelbanen te verlagen, houden we vast aan het systeem van afhangen met vier personen. Dit is besproken in de padel klankbordgroep. Ook zullen we proberen de padellessen op de avonden te verminderen door alternatieve tijdstippen te onderzoeken.

Houd het afhangen met vier personen op de avonden zuiver.
Dus niet alvast afhangen met een aantal bekenden, en als die niet kunnen de baan bezet laten. Annuleer dan a.u.b. de reservering zodat anderen kunnen spelen! Geldt ook voor reserveren van tennisbanen: annuleer tijdig.

Contributie
Er zijn de afgelopen tijd vragen binnengekomen over de jaarcontributie. Leden die een tijd geblesseerd zijn of vanwege privé-omstandigheden niet kunnen spelen, hebben om verlaging of opschorting van de contributie gevraagd. Helaas kunnen we daar geen gehoor aan geven. Het aantal mogelijke redenen om korte of langere tijd geen contributie te betalen is eindeloos. Controle daarop is ondoenlijk. Als vereniging moeten we een jaarbegroting kunnen opstellen. Dat wordt onmogelijk op deze manier. Je zou kunnen overgaan op een sportschoolmodel. Maar, dan wordt het bedrag voor wie per maand wil betalen hoger om risico’s af te dekken. Verder nemen dan de administratiekosten toe. Voor degene die als vrijwilliger de ledenadministratie doet, is dat namelijk ondoenlijk.

Je bent voor een jaar lid van een vereniging. Wie wil opzeggen moet dat tijdig, conform de statuten vier weken voor 1 januari doen. We zullen de leden hier in het najaar weer aan herinneren.

Klusgroep
Park en clubhuis vragen onderhoud. Daarom is er een klusgroep gestart. We kunnen nog wel een paar handige jongens en meisjes gebruiken. De raamkozijnen moeten worden geschuurd en geverfd. De herenkleedkamer is toe aan een opknapbeurt. Nu doet Nico Landsman al veel klussen, maar vele handen maken licht werk!

Sponsoring
We hebben een nieuwe taakgroep sponsoring, bestaande uit Wim van Eeden en Herman Schwietert. Inmiddels heeft Wim de borden aan de zijkanten vervangen door nieuwe doeken. Wil je ook een klein doek voor je bedrijf? Er is nog ruimte. Informeer naar de mogelijkheden. Lang niet iedereen weet dat makelaardij Spitman hoofdsponsor is. We hebben besloten om het de naam Spitman in het afhangsysteem te vermelden: Spitman centercourt. Iets dergelijks is ook mogelijk bij het afhangen van de padelbanen. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met Herman.

Save the date: toernooien en activiteiten

Noteer alvast in je agenda:

  • Spreng Open 17 t/m 23 juni
  • Clubkampioenschappen Senioren 26 t/m 31 augustus
  • Maak Kennis Met Tennis, dag jeugd vrijdag 31 mei 12:00-18:00 uur
  • Jeugd Clubkampioenschappen 10 t/m 15 juni
  • Mini-Maxi toernooi zaterdag 29 juni
  • OTV Open Jeugdtoernooi & KNLTB Junioren Tour Brons 8 t/m 14 juli
  • Jeugd Tenniskamp/trainingsweek HoT 8 t/m 12 juli
  • OTV Jeugdkamp 24 & 25 augustus

Competitie 8/9

We hebben best veel leden die aan het begin staan van hun tenniscarrière. Na een tijd lessen te hebben gevolgd, kan dit een leuke en leerzame ervaring zijn.

 In het kort: 

Tijdens 8&9 Tennis speel je samen met jouw team tegen de andere teams uit de poule. Een poule wordt ingedeeld per regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Tijdens een wedstrijddag speel je twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!

In het najaar wordt er 5x gespeeld vanaf 12 september. Er wordt gespeeld op donderdagavond of op zondagmiddag.

Meer weten?

Vraag je tennisleraar of kijk op deze KNLTB website: 8&9 Tennis | Tennis.

Meedoen?

Een team bestaat uit (minimaal) vier personen, die allemaal lid moeten zijn van OTV. Ook kun je je als individu inschrijven. OTV probeert je dan te plaatsen in een team. De uitnodiging voor inschrijving zal eind mei via email verstuurd worden.

Nieuwscategorieën