Competitie en worldtour

Competitie speel je met een team van OTV tegen een team van een andere club. Je speelt zowel uit als thuis. Elk team wordt begeleid door (minimaal) 1 ouder, zowel uit als thuis. De ouders regelen onderling het vervoer voor de uitwedstrijden. Wordt er op OTV gespeeld, dan is er professionele begeleiding van een trainer.

Twee keer per jaar delen de trainers van House of Tennis alle jeugdleden in kleuren in. Als je tennisles volgt, train je met kinderen van dezelfde kleur. Je kunt altijd bij je trainer navragen in welke kleur competitie je kunt spelen.

Let op: het kan zijn dat je kleur veranderd is/wordt. Misschien doe je nu mee met de World Tour oranje, maar kan je in het volgende seizoen meedoen met de competitie groen. Er zijn twee soorten competities: de Tenniskids competitie bestaat uit de World Tour en de Groene competitie, waar zo’n 20.000 kinderen landelijk aan meedoen. De stap na de Groene competitie is de Gele competitie. 

 

Voor de jeugd t/m 12 jaar biedt OTV het Tenniskidsprogramma aan. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden.

De Tenniskids competitie bestaat uit de Kia World Tour (Rood & Oranje) en de Groene competitie.  Voor de jeugd, categorie geel zijn er drie leeftijdscategorieën waarin er competitie gespeeld kan worden, namelijk t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Deze competitiesoorten worden aangeboden in de samenstellingen: Meisjes, Jongens en Gemengd.