<< Ga terug naar overzicht

De Windmill Cup 2018 op OTV Oosterbeek


De Windmill Cup 2018 op OTV Oosterbeek

14 tot en met 21 juli 2018

Inleiding

De Windmill Cup is het grootste en sterkste internationale jeugdtoernooi voor spelers t/m 14 jaar in Nederland. Het is een Tennis Europe Junior Tour in categorie 1 en tevens onderdeel van een jeugd Grandslam reeks in Parijs, Oosterbeek, Nantes, Keulen/Düren en Hasselt. De beste spelers en grootste talenten uit de hele wereld doen mee aan dit toernooi. De Internationale Tennis Federatie (ITF) schrijft talententeams in uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië, de toppers uit Europa en Oceanië sluiten aan en de beste spelers van eigen bodem zijn ook van de partij. Spelers en speelsters als Roger Federer, Rafael Nadel, Maria Sharapova, Andy Murray en Caroline Wozniacki deden ooit ook mee aan de Junior Tour!

Naast het toernooi voor valide tennissers, organiseren we in 2018 ook een toernooi voor tennissers in een rolstoel. Dit is een ITF-toernooi voor spelers t/m 18 jaar in de hoogste categorie (grade A). Het is heel bijzonder dat een evenement voor jeugdige rollers wordt gecombineerd met een toernooi voor valide jeugd. Veel toernooien voor deze doelgroep zijn er sowieso niet en als ze er zijn, dan worden ze gecombineerd met een rolstoeltoernooi voor senioren.
Bedoeling is om beide toernooien en doelgroepen volledig te integreren bij de Windmill Cup door voor iedereen optimale faciliteiten in een prachtige en voor ieder toegankelijke omgeving te bieden.

De Windmill Cup start met kwalificatiewedstrijden op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018. Er worden enkels gespeeld en later in de week ook dubbels. Het hoofdtoernooi voor de valide spelers start op maandag 16 juli en de rollers starten op woensdag 18 juli (na een intensief trainingskamp van 2 dagen). Alle finales zijn op zaterdag 21 juli 2018. Gedurende de toernooiweek zullen de banen, wellicht met uitzondering van later op de avond, niet beschikbaar zijn voor de leden van OTV.

 

Organisatie

De Windmill Cup wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd op het tennispark van de Oosterbeekse Tennisvereniging OTV in Oosterbeek. Het toernooi wordt ook dit jaar mede door een grote groep vrijwilligers georganiseerd. Het kernteam, aangestuurd door de toernooidirecteur Arjen Knulst  , bestaat veelal uit ervaren personen aangevuld met jonge talentvolle mensen. Deze mix van ervaring en jong talent heeft het opleiden van jonge mensen   tot doel door hen te begeleiden en te coachen en hiermee nieuw verenigingskader te creëren.
De organisatie kan verder rekenen op ondersteuning van en samenwerking met diverse externe partijen, zoals de HAN, Papendal, Gemeente Renkum, Provincie Gelderland, KNLTB, commerciële partners e.d.
De Windmill Cup is ondergebracht in de Stichting WMC.

 

Om de organisatie behapbaar en toekomstbestendig te maken is ervoor gekozen om te werken met 14 deelprojecten. Per deelproject is een lid met ervaring, deskundigheid/affiniteit met het betrokken onderwerp samen met een bestuurslid van de Vereniging OTV verantwoordelijk voor de organisatie van dat onderdeel. Zij worden daarbij ondersteund door Arjen Knulst en het Stichtingsbestuur. 

 

De deelprojecten zijn:

 1. Algemene zaken
 2. Toernooi en wedstrijdzaken
 3. Sponsoring en relatiebeheer
 4. Backoffice (financiële zaken, verzekeringen)
 5. Communicatie
 6. Parkbeheer
 7. Infobalie (service voor spelers, coaches en bezoekers op gebied van transport, huisvesting, medische zaken, bespannen rackets, wasserij e.d.)
 8. Huisvesting (regelen onderdak voor spelers en coaches bij gastgezinnen en hotels)
 9. Catering en horeca
 10. Mobiliteit (transport; parkeerplaatsen en bewegwijzering)
 11. Veiligheid (overleg hulpdiensten, vergunningen, veiligheidsplan)
 12. Medische zaken (fysiotherapie, huisarts/specialist, tandarts, fitness op park)
 13. Side events (alle activiteiten naast het toernooi)
 14. Maatschappelijke projecten (duurzame organisatie van toernooi en invulling op park; sportaanbod voor mensen met een beperking en voor mensen die er niet aan toe komen om zelf te gaan sporten. Dagje uit voor ouderen die beperkt sociaal contact hebben). 

Meehelpen als vrijwilliger?

Voor alle 14 deelprojecten is met name voor de toernooiweek zelf (14 tot en met 21 juli, de tweede vakantieweek in onze regio) een grote behoefte aan vrijwilligers. Mocht je een bijdrage (klein of groot, kort of wat langer; iedere bijdrage wordt zeer gewaardeerd!) willen leveren, laat dit dan weten aan Arjen Knulst (06-19931387).